Tuesday, March 15, 2011

what's happening on 13032011

ekceli its my father, Md Azizan b Mohd Yusop birthday!!
he in the middle of this picture la kn.
pukul 12 pgi lgi, dengan bsemangatnye aku dah wish ayah aku.
padahalnyer ayah aku nak tido da tyme tu..
happy belated sangeil cukhae hamnida ayah..
*pe punye bahasa laaaa.. :D
my birthday gift to my father :) ape die? rhsia ahh

 selain birthday ayah aku, we got 5 weddings to be attend!
ayah mak aku pegila sumer.
aku pergi 3 jek. sebab weddingnyer pon ontheway ke kampung.
tu pon seriusla, tak larat makan oh.
aku makan kat sebuah umah je.
yg lgi due, minum air and makan kek jer. haha

penat gle. sian kat mak ayah aku.
tak silap dari pkul 11 sampai pukoi 3 lebih pergi attend wedding jer
then tros pegi balik kampung kat parit.
tau tak ape yang adik beradik aku keja dulu?
si budak buncit ni. mak buyong. namenyer batek.
kalo mintak makanan, mak aih, suare lembut gle..
asal usul sejarah nama die, kawan mak sedara akula bagi.
nak tengok corak badan die batik sangat takdela pon :P
ntah bile nak beranak tu. tunggu mase je tuh

kucen yang dibawak oleh mak sedara aku dari kelantan ni asyik dibuli oleh adik sedare aku.
dahla bunting, gugur baru tau.
ade ke die amik fon aku, amik gamba kucen ni.
dahla pakse die pose macam2 lak tu,sian gle kat die.
gambo nak letak sini pong, bukannyer cantek. huhuh
batik really remind me kepada kucen2 yang penah aku bela dlu.

dok kampung bukan wat pe sangat.
men batik, tengok ucu aku wat porch blakang umah.
sampai lepas asar je.
then to our next plan, iaitu....

pizzaing with family at Pizza Hut!!
gambo lupe plak nak amik, excited beno nak makan :P
ayah aku jemput orang2 kat kampung skali makan kat ipoh, sempena birthday die.
turunla orang kampung ke ipoh, bile add plus minus, mau 18 orang semua.
opah aku pon makan pizza tau..
kecoh sume ade kat kedai tu. malu. hahaha

and the next plan, orang mude sume, pegi men bowling.
kat Ipoh Parade, memandangkn jj sangat pnoh. sebab malam weekend.
alhmdulillah, not bad sgt. tpi strike 2 kali jela.
msuk longkang lg byk :P
padahal mamat bertige kat sebelah lane ktorang, sangat2la terer.
wat malu jek. sebab bukan kitaorang sume reti men. haha
ye, tembam kn? hahaha
gambo blur ni. fon enset ni. mau tuka enset la gini :P
my famili yg excited men bowling
end of the day, smpai pukul 11.30 lebih bru sampai kat umah.
penat gler la..
esoknye dok umah jek, tak larat dah. huhu

1 comment:

j.i.r.o. said...

oh baru ku kenal si batik tuhh :D