Tuesday, March 29, 2011

ujung minggu yang paling penat+best di CFSIIUM

ok opening kter bukak ngan gamba cermin dulu.

jeng2. geng rnggeng mggu ni :P
pe da ko ni zahidah oi. patutnye bukak ngan salam n al-fatihah.... :P

okla assalamualaikum rakan2!

sajela nak hapdate sket what i am doing last weekend. hehe. besela i mesti update pape yang i wat kat sini kan. eh ape lak ber i2 plak ni, aku la. perasan gedik plak wa ni :P

beselah budak2 yang takde koreje kat uia ni, yela contact hour class per week je pon 12 hour je kn. so, pikir2, kalo weekend dibuang mase begitu sahaje pon rugi la plak rasenye. so, kte abeskanla weekend kite dengan aktiviti yang berpaedah ye kawan2. yela2 kite tengok jela ape yang berpaedahnye tu.

okla ekceli sabtu tu pegi ts, kl sentral n midvalley. paling lame kat ts la kn. dri pkl 10 smpi 3 ptg. then balik singgah kl sentral, beli tiket balik ipoh ^_^ then pegi mid jalan gi mph, jusco sale until 70% kot, i ske bende sale2 banyak2 ni then gi carrefour jap. k layan gambo jela. tak kuase teman nk cter sume =_=

men game kat arcade ^-^
teman amal men music box die. susah oh
video
men bende ni la tujuan paling utama nak gi ts sebenanye. haha. sabo jela. kanak2 fizah n amal la ngajo aku ni. kepada cik ana, nnti kte gi same2 lak k. bes plak aku men. ni yang nk pi men lg kn? :)
karokla plak. 1 lagu je. jdi ler dpt ilang kempunan.. hahaha. aktiviti sampingan.
okla itula aktiviti ronggengan sabtu tuh. manyak duet abis woo. dh beli contact lens n beg n bla bla bla plak. beselah orang macam aku ni tak mampu tahan nafsu shopping nih :P sabo jela wahai bakal suamiku :P ok mepek suda. kalo tiap minggu gini, mampoihla eden. mane mau cekau duit oi. huhuhuh

ok nampak sangat aktiviti di atas tak berpaedah kn?

okla, hari seterusnya aku join kembara menghayati ciptaan allah kat masjid negara+lake garden. ala2 explorace la. yang tbe2 aku masuk ni pn sebab SI, kawan akak aku ajak masuk kelab PERKIM. ok masuk jela. pastu diorang ajak masuk program ni la. ok pergi jela kn. dh lme xpegi program2 camni kn :) 40 orang = 1 bas yang ikut gi program ni. 8 grup rse sumenyer..

muke kepenatan pas abis program. depan banner program.
sabtu tu dapat mesej kne tggu depan mahallah fatimah seawal 6.45 pagi tau. ok mmg tron 6.45 ar. tengok2, sorang pon takdak. adoi, memang janji melayu la. kol 7 lebih baru nampak bayang orang datang. sebelum tu, bertemankan nyamuk jela dengan jiro kat tepi padang tuh. main2 jap. last2nye pkl 7.30 lebih kot baru bertolak.
muke kanak2 ikut 'rombongan' skola
rupenye, disebabkan aku n jiro masuk, xcukup ahli grup seramai 5 org, so , aku digrupkan bersame 2 org bro, shamsul n najib. sis lak, selain jiro de amalina. ok ah takpe ah sebab senang nak masuk. sonang citer weh.
awal2 pagi da start. pkl 8 lebih xsilap
okla, kte tengok lak aksi2 tyme program tu berlangsung.

1st stop. muke cam da penat jek

ekceli, untuk join program ni, kne pakai bju yg disediakan. ok yang ak pakai tu besa gile. size XL kot. dapat beg tros tshirt skali. trime jela. malas nak gado2 tuka baju. hakhak. budak lelaki dapat elok2 je. tak aci btoi.

nme pn menghayati ciptaan ALLAH. huhu.
posing jek keje
lagi. memang baju grup kitaorang untuk sis sume terover size. sabo jela
sempat lgi si shamsul ni amik gambo orang. haha
si shamsul ni semangat sket. awal2 pon semangat gler kononnye nak menang. lagi, tyme2 lari sket tu, die sempat tangkap gamba kitaorang yg sis ni. jiro cakapla  

wei muke kitaorang da macam hape da ni  

yela beselah gurls kenela jage keayuan sket kn. hukhuk. die cakap plak

takpe cantik lagi tu.

haha. mau tergolek aku gelak kat situ. nak jage ati kitaorang pon takyah nak menipu sangat pon :P

jalan je takyah rush2
jawab soklan je kene tepat:) najib kat atas sibuk jawab soalan. yang len hilangkan penat jap.
riadah kat tempat ni best oh. tapi yela mane leh singgah :Pc
dah pit stop 7, hampir seluruh lake garden ni da pusing
ngan grup team. sorang amikkan gambo.
okla penatla berlari, memerah otak carik jawapan. tapi tak menang pape pon. habuk pon tarak. sedih gak kot. adelah tu silap kat mne2. tapi tahniahla tempat 1st n 2nd dak2 UIA jugak yang conquer. fyi, contest ni terbuke dari dak kecik2 sampaila makcik2 pon ade. kitaorang je dak u. banggela jugak sket.

muke dak2 dah kalah. hahaha
ok pose last sblom blah dari situ. aku paham lagi sorang tak nak masuk gamba. tu hak die takpela. asalkn kitaorang dah work hard as a team. trime je ni sebagai jalan2 cuti ujung minggu. bes gak. tak nyesal ah. balik2 uia, kol 2. aku pas solat tros tido ahhh.. penat giler tak terkate ah. hehehe

biapun da seari berlalu. sakit2 badan tak ilang lagi. yela due ari jalan sakan tak hengat dunia. tapi takpe. best. len kali leh wat lagi. pasni pon nk aktif lagi join aktiviti2. asyik rilek je. name pon short sem. hehehe :P

peace!!

5 comments:

AnahSamsudin said...

waa..best nya zahid !!
ti ada program under perkim nak join gak...hahahha ;D

Nur Zahidah said...

kne join perkim la has. jom3

kiki said...

ehh fiza tak pegi ek explorace tuu ?

Anonymous said...

ehh fiza tak pegi ek explorace tuu ?
-qila

Nur Zahidah said...

pegi je tpi bukan 1 grupla. sbb die ganti org len.