Monday, February 28, 2011

ape korang wat 3 minggu ni?

salam for all my blog readers yang seciput ni.  :)

kat fb aku tu berlambakla budak2 UIA yang tengah bercuti sem. tak kirela 3 minggu ke 3 bulan ke. tapi yang penting, yang cuti 3 bulan tu la aku jeles tu. betapa banyak lemak yang boleh diternak2 selama 3 bulan tu ALLAH jela yang tau. haha. :)) memang tyme ni, korang boleh tengok hampir sume dak2 UIA ni beronline sakan. gaye korang tyme kelas melambak macam tak bukak je fb korang tu. haha. pedas giler. ye ye,itu ditujukan untuk aku gak la -_-

ok but it is not the story. lame ke jap ke, mesti ade sesuatu yang korang pikir nak wat kn selama cuti2 ni? tipula korang nak abiskan mase makan-tdo-online je tiap2 ari.

kalo bab2 bende gini, jangankn nk tggu tyme nk abis bru nak pikir, tyme awal2 sem dah pikir tau. tengok, betapa cekap dan efisiennye aku ni :P

ni bende paling 1st dh masuk dalam paler otak aku..

haha. gamba kanak2 btol :P
ye tuan2 dan puan2. driving keter. saya tak pernah memandu lebih daripade kawasan perumahan saya kecualilah ditemani oleh bapa saya. dan itupun hanya drive ke batu gajah dan taman botani SAHAJA. i never given opportunities nk drive by my own by my parents. aku pon takde keyakinan sangat. lagi2 all the cars at my house sumenye manual. aku dahla tang nak kawal clutch yang lomah bona tu. so, cuti2 ni, hampir every evening, aku akan drive dalam kawasan perumahan ni, n by my own. itu untuk keyakinan diri. nak bawak keluar, kene tnggu ayah aku jugak. takot seh. harap2 before i end my holidays ni, aku mampu nak bawak keluar by my own. kot2 gi JJ pon sendiri ke? xyahlah parents nak antarkan ke, nak gi mne2 pon senang, tak yah naik bas cabuk kat area2 ipoh ni. haha. bas ipoh gak kne kan. 

aktiviti kedua. jeng3. biaselah bgi korean addictors. lagi2 peminat SNSD ngan CN Blue :)

tgk WGM YongSeo couplela!!
ekceli realiti show ni aku nak abis tengok dh. lgi baper episode lgi. n show ni pon nk abis dh. ape yang aku leh kate, i love yongseo couple and i love yonghwaa~~~ i love his character. gentlement yet playful. suke mengusik lak tu. untung seo hyun. i like i like it very much. nomu nomu nomu cuwahae!! mak, nak laki camni leh tak?? hahahahaha gatai naaa :))

citer ni wajib aku abiskan minggu ni.
Dream High!
sebab ape aku kate wajib nak tengok? mestilah sebab woo young kesayangan aku tuh. jangan jeles. hehe. tapi aku tengok die dalam ni kerek sangatla pulak. tapi takpe. nak tengok jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkk... :D

cter2 len? tengokla kalo de mase. mampoih nak abiskan sume. hehehe.

aktiviti ketige, outing with my friends.

rindu, rindu, rindu sangat kat deme. lagi2 geng gbs n dak2 chulan dlu. tapi, bukan sume yang dapat kuar pon. sebab banyak yang tak cuti and jauh pulak tu. ade yang kat sini pon jadi ler. sape2 yang rase nak ajak aku kuar selama aku kat ipoh ni, ajak ler tau. insyaALLAH aku dapat kuar. jangan nak tggu sampai aku balik pj, brula nak ajak plak ye. hehe. lagi satu, kalo nak ajak shopping, lagiler dialu-alukan. dah gian beno nak bershopping2 ni. ehh, ade sale tak ek??? :P

and lastly, aku n my family pon busy sebenarnye coz my brother wanna to get married cuti skolah bulan 5 ni. for my relatives, yang tak tau memang ampun n maaflah, ntah nape ayah pon tak nak hebohkan bende ni. takpelah tunggu kad kawen jela ek? hehe. then, rumah ni nak dibuat macam2, kemas itu kemas ni. rumah aku ni dh sarat beno. bilik aku ni nk kirekan baju yang aku bawak balik aritu pon lme brula dapat siapkan. ni plak seluruh rumah lak tu.

what a busy holiday! :P btw, have a hepi holiday my friends! (dak2 UIA sahaja. harap maklum :))

2 comments:

aqilah said...

HAHA aku dok uma nie pongg jd driver, amek anta adk g skola laa. gonjeng skan kt sunway lah. kah3.
btw , nnt na drem high tawtaw! weee

Nur Zahidah said...

weh jeles2... nk terer drive gak!! hehehe..
haa,short sem jgn lupe amik k..
nk barter ngan khuntoria.. lpe nk amik ritu.. :P