Tuesday, December 28, 2010

L.O.V.E bersama Dr.Love Zahidah

hahah..poyo punye tajukkn..oke ari ini sy akan bebel panjang lg..yeah,mmg its my style..rse xpuas kalo tak dapat membebel pjg2 dlm blog ni..rse macam xlengkap :P..spe yang xsuke,sangat dialu2kan untuk blah dari sini cepat2 ye..waaahh,intro pon da pjg..hahaha

act,ade some of my friends turn to me few days ago..yea,its all about love problemo..kdg2 pnat jgk nak melayan kerenah diorg n still saya pon solo..kdg2 jeles pon ade jgk..haha,kiddin2,zaman tu sume da berlalu..i've to be more mature now..malas nk bergelumang with masalah2 love gtu..penat2..

dlu pon ak slalu mintak tlg kawan2 ak tntg mslh love2 ni,so thats why bile minda ak da stabil ni,diorg mntk tlg ak plak..now ak da xde sape2 kan,and aku dah bole fikir secara mendalam yang aku dah xnak terlibat..my time had past..
no love bukn bermksud xbole menyukai seseorg
Liking someone is not a crime
honestly,i am single now..but not that i dont like anyone..yes,aku ada orang yang aku kagum,kadang2 orang yang ak leh fell for him by just looking at him..but it doesn't mean that i must give my heart to him..oh,taking back your heart from someone you love is really hurt,i'd experienced that,it is the biggest regret that i have ever done..so,i think menyukai seseorg tu xde salahnye,ianya fitrah manusia, dan mungkin orang tu pon menyukai anda jugak,but DONT EVER give them your heart untill they will be yours forever..i mean nikahla..maybe anda ade someone yang anda sangat minati,so the best way as hamba ALLAH yang beriman,yang tak nak buat dosa dengan berkapel adelah dengan berdoa..berdoa bahawa anda dan si dia mpnyai jodoh pada mse akan dtg,kalau tak pon,anda akan menjumpai orang yang lebih baik dri dia..so berdoalah...lebih bek bcinta pas kawen kn,nk gado manja ape pn sume leh,sebab dh halal kn?

ade satu doa yang slalu dibcekn mse ak kat skola dlu,tiap kali pas solat..selak2 dlm buku Indahnya Hidup Bersyariat,ade plak,bgus buku ni..doa untuk mendapat psgn dan anak2 yang btaqwa..honestly i like the doa..

RABBANA HABLANA MIN AZWAJINA WAZURRIYATINA QURRATAL A'YUN WAJ'ALNA LILMUTTAQIINA IMAMA..
maksud: Ya tuhan kami,anugerahkanlah kepada kami pasangan2 kami dan keturunan2 kami sebagai penambat hati (kami) dan jadikanlah kami imam (ikutan) bagi orang2 yang bertaqwa..

sape yang taknak pasangan kte orang2 yang soleh(ehem2) kn..so amalknla doa ni yer..
tgk,kucen pn rjin berdoa :)
Kenapa nak lepaskan dia??
mule2 dlu aku mmg jahil sket..ak xcayer kapel tu xelok..it mean that,ak still nk ckp that xsmstinya kapel tu xelok...kalo leh jdi penguat semangat,xdela xelok kn?..but ble fikir2 blk,mmg byk bnde yg kte wat tu haram,even kte xpegang tangan ke n lebih dri tu..
lagi 1,skrg ni ak not really trust in true love,kecuali kalo da b'khwin..sebab mse tu len,sbb da ade ikatan btol2..so,ak pcye stiap pcintaan tu mesti ade perpsihn..n ouchh,it really hurts too much,lebih2 lgi bile ko da sayang die sgt2...so to avoid ko syg die sgt2,u must do now,sblom syg korang tu jdi lebih besa lgi..tinggalkn die skrg before ko tggalkn die in the future,ko akn akn rse lgi sakit lgik..percayelaaaa..

Cara2 nak melepaskan dia
ni actually ak macam xlayak nak bgi tips2 ni,sdgkan ak pon dlu ssh gle nk lupekn die..but ade gak kwn2 ak yg ade mslah ni,so aku nak share sket2 la..kot2 leh membantu korang kn...its not that aku ni suka memutuskn hbgn orang kn,tpi kalo hbgn yang xelok,wat pe nak troskan x?ak dh banyak blaja kat UIA,bnde2 ni lebih byk buruk bbnding baiknyer..
  1. pikirkn tntg sifat buruk die..bina perasaan benci kat die,wlau betapa baiknyer die kat korang..nobody is perfect kn..insyaALLAH lme2 die akan ilang dri ingatan anda..
  2. contact blik sume kwn rapat korang,spend time with them..for sure diorg akn spend time ngan korang kalo diorang tu true frens korang..
  3. if not,spend time with something u like..e.g ur hobbies..smpai korang tlupe kat die..
  4. banyak2 doa kat ALLAH supaya leh lupe kat die..jgn lupe jgk doa dapat jodoh yg bek
  5. ni kalo ssh sgt,just usha mamat2 len..bia bole sembuh sket luka kat ati korang tu?? tpi jgn lebih dhla,,kang dicop pompuan gedik plak kn..n NEVER give heart to them,or u will suffer again
wah,bile ak tgk balik,da mcm pakar motivasi la plak..hahaha..but dis is from my heart..ni tulisan ak sndiri,not ciplak dri mane2.. ak tau ak xlayak ksi nsihat cmni,since i'm not perfect..ak pn pnah kapel jgk dlu n ak leh berubah jgk pde mse akan dtg..but dats why ak tulis kat blog,bkn aje utk kwn2 aku,but for me also,as a reminder in the future..i hope so, InsyaALLAH... kawan2 tolong ingatkn saya jugak ye,supaya sy xterhanyut lgi..sebab saya nak simpan hati dan cinta saya ni,hanya untuk bakal suami saya jer :)

4 comments:

j.i.r.o. said...

like :)

zuhaidah said...

yeahh, sy suke point ke 5
haha

Event Manager said...

saya nak jemput Dr. L.O.V.E ni bagi talk kat kolej saya boleh?dorang suka kapel2 la. :)

Nur Zahidah said...

amboi Amar,ak xlayak la..ni pndgn n opinion dri ak je..xbertauliah pn..hahah