Sunday, October 16, 2011

missing old times

bru sat je tadi, aku tengok balik album pic2 lame kat facebook aku. serius rindu gileee ohhh expecially tyme kat SBPI Gopeng laaa. yela skolah asrama penuh kan. kat stula kite makan, study, tido, jumpe kawan2. nseb bek 2 taun je kat stu. kalo orang yang 5 taun kat stu, mestila lagi rindu die. nak kate sume kenangan manis, tak jugak. kalo yang from situ mesti faham ape yang kitaorang lalui bile kat sini. yang pahit, tawar sume ade.

but seriously bende2 tu yang buat kitaorang rindu. lagi my batch, memang terbaik giler laa.. kelas maari 2008/2009 pon, memang semangat kot. wpon form 4 ade orang kate kelas kitaorangla paling alim. sebab ape? sebab gurls and boys jarang bergaul each other. sume buat hal masing2. kecuali hal2 penting jek. tapi ape yang aku nampak, aku rase sume orang tengah nak adapt each other. lame2 okla..

form 5la yang paling gempak. memang kumpul kenangan sungguh. citer lagi pasal klas aku nih, memang specialla korang ni, lgi2 yang lelaki tuh. sebab ape? memang da biasa leh tengok muke bangun tidur aku. haha, beselaaa tak ckop tido kat dorm, tido plak kat kelas. tapi jarangla tido tyme cikgu ade. tersengguk2 adela. haaa, ade, tyme klas math cikgu harnizah, memang cikgu baikkkkk gler. lagipn aku rase math senang sangat. bek tdo :PP tapi kalo cikgu takde. memang bantai tido. aku memang takleh tahan kalo tyme blaja, ngantok. so, sementara cikgu takde , tido dlu supaya leh fokus untuk kelas seterusnya. haha kononnye. so, kalo depe nampak muke aku mamai bangun tido, memang dah beselaa.. dahla aku dok tepi pintu depan klas, mengadap tangga, kadang2 budak2 len pon bleh nampak sebenarnya. haha, tapi tyme tu pedulik hape. muke aku sememeh tyme skola memang tak leh nak lawan ahh.. XD XD kadang2 aku pon rajin masuk klas awal. sebab kononnye nak study ke siapkan kerja sekolah ke. tapi last2 tido gak.. hahaha

dah2 cter tdo2 ni. malu plak aku. cter dorm plak. hahaha, dorm yang paling banyak batch aku. so tyme kteorang form 5, memang berkuasa la kan. nak ikutkan, aku rase dorm aku paling rebellious, hehe tapi aku takla sangat. tapi diorang best sebab tak skema sangat. so nak otai2, senanglaa.. tapi akulah paling skema. slalu gi surau, bangun awal tido awal. bawak ensett pon lepas pertengahan tahun form 5. baik x baik x? ngahaha.. tapi otai2 deme ni, satu je aku respect, sebab takde masalah len. contohnye masalah curi2 ni takde. cam dorm aku, protective towards each other. ko campakla dompet ko mane2 pon. takdenye hilang duit. tapi dorm len adelahh aku dengar cte. sal cter bawak henset, sume pandai cover masing2. hehe. rindu kat deme gak walaupon aku slalu tak tdo kat dorm, lagi2 tyme exam. hehe. gi lari bilik sakit. haa kat dorm ni pon aku ade macam2 gelaran. aikot la, malinja la. ngahahha

ok pasni aku nak masukkn gamba2 kenangan. n let the pictures story.

my batch. 6th batch yg amik SPM
ni trip pegi gua tempurung tyme kem IKBN pe ntah.. best woo! gurls batch aku tapi tak semua laa..
nak cter pasal batch aku tak banyak gambo la.. tapi ikutkan kitaorang 1 batch memang kenal laa antara satu sama lain. tapi aku agak amik mase laa sebab aku kan susah giler nak cam orang.. heheh. tyme ntok gamba kelas plak.. banyak ni.. jeng3
gambo candid kelas kitaorang. gambo proper tak jumpela plak. nampak tak budak lelaki ujung belah kanan tu? die bukan dak klas kitaorg pon sbenanye. saje nk interfrem la tuh. spoil gle. haha . cikgu tu plak ekceli PK1 skola kitaorang. cikgu harnizah takde kot tyme ni. tapi cikgu harnizah gakla yang terbaik. sebab ape? kitaorang dulu ade port pantry rahsia sndiri kat blakang kelas tau. beselah bende2 ni confirm haramla kn. tapi die support kitaorang beb! siap bekalkan milo, gula ngan kismis lagi pek besa! haha.. dan2 pas dh ade pantry tu, kadang buatla air untuk 1 klas. adela yang sponsor macam2 demi menjayakan pantry tuh. heheh
cikgu harnizah and husband. rupenye die orang kampung aku kot :P

trip pegi KL. kitaorang melawat parlimen dan midvalley. teringat kot tyme tu, pegi mid punyelah heksaited. hahah sekarang tak lagi. siap da bosan dah :P




ok 3 gamba atas ni semua sempena 1 event ni, malam puisi dan lagu. tau tak, kitaorang berlatih sehari sebelum or sejam, dua sebelum nak pertandingan. gamba berturut seblum, semasa dan selepas. budak2 lelaki ni sebelum ptndingan, pakai baju melayu. tup3 nek pentas dah tuka baju. semat kot. :P haaa nak cter sal puisi aku tak ingat sangatla kandungannye. tapi yang pasti ade pasal aku. special woo sebab bukan semua orang dicter. maybe 4,5 orang jek kot. rase terharu pon ade :P and kitaorang amik lagu sephia as die punya lagu la. and part aku, si mat(pkai spek itam in the picture) yang nyanyikan. haha tq yek! finally dapat 3rd jek sebab yang nek pentas ramai sangat. pastu nak the end lagu tuh, kitaorang 1 klas nek pentas! dah cam wat concert. syok sendiri btol!
maybe korang tak dapat ape yang tertulis kat tuala tu. ekceli sebenarnye kitaorg 1 klas dapat tuala ni disebabkan Anugerah Kelas Terbersih tahun 2009. bangga beb waa cakap lu!! ni pon ptutnye disebabkan oleh Anas, menteri kebersihan klas kitaorang sebab die la paling pengemas dalam klas. kitaorang 1 klas pon dah ade habit, sebelum klua klas, mesti simpan buku bawah meja, bia nampak kemas. Anas pon slalu gler kot sapu kelas masa orang takde. tengok,klas korang ade lelaki pembersih camni? nan hadoo kan? aku memang respect gler die ni. kadang2 aku sebagai pompuan pon agak malu kalo tak kemas kelas :P





lagi gambar2 yang menggamit kenangan =)
gamba xbape nk jelas. besela budak tyme SPM, nk panjat mane lgi, mesti nak panjat tangki skola kn :D

ok sekian sajela pada kali ini yer. banyak tol aku menceceh ni. btw, jangan gelak kepada 'keinnocentan' muke aku ni. hahaha.. beselah budak2 lagi tyme ni. hahaha. njoy!!

3 comments:

kiki said...

INNOCENT GILA MUKE KAU (?) haha
ehh panjat tangki tu memang bnda wajib ea bg budak asrama time SPM HAHA

Nur Zahidah said...

innocent kn? hahah aku tengok pon lawak.. bnde tu memang wajib kot... ko xpanjat tangki ker? eheheh

Man Mala said...

byk gambar tu....
semua jd kenangan indah di masa hadapan wat mengenang kembali memori silam...

salam ukhuwah fillah boleh undi saya tak dgn memberi komen/like/retweet/klik google + kat entri ni :- http://manmala.blogspot.com/2011/11/iphone-4s-gadget-impian-ku.html